Life not easy as like ABC
Tuesday, May 31, 2011 • 5:17 AM • 0 comments

Assalamualaikum & hello peeps,haters and more ..
hidup ni susah kan ? nk makbulkan impian kita yg kita inginkan begitu sukar..
nak berjaya dalam hidup. perlu ilmu penuh didada . nak berjaya perlu tempuh dugaan..
nk kn sesuatu perlu berusaha . hidup ini penuh dengan kesedihan,dugaan dan kesabaran ..
permulaan cerita bermula dengan keredhaan dan keyakinan . . pertengahan cerita bermula dengan 
dugaan yg sangat perit dan perlu kesabaran untuk menghadapi dan menyelesaikannya..
pengakhiran cerita hidup dengan kegembiraaan,kesenangan dan sudah tak ada lah sifat gundah-gelana..
tapi . untk smpai ke pengakhiran cerita ia memakan masa yang sangat lame ok .. sngt lama.
bkn 1 hari bkn 1 bulan but dlm beberapa tahun or forever . but myb takde lah forever tuh . sbb
slgi seseorng tu berusha dgn bersngguh2 sure one day dia akn dpt apa yg dia nk kan slma ini..
look , Allah S.W.T sngt bermurah hati untuk umatnye,begitu mudah skli untuk berjaya .
once,if someone bljr brsngguh-sungguh dia akn dpt apa yg dia inginkan slma ni.
but,now masyarakt dah tak tengok jln Allah S.W.T yg agak mudah tapi .
dorng cri jalan yg penuh dengan liku-liku kesusahan ... termasuklah aku ..




dlm 15 tahun aku hidup didunia ni . penuh dgn kesedihan memanjang je.. hmm . .
remember it! ianya DUGAAN . dugaan bolh dtg scra suddenly or apabila kita dlm kesenagan ,. 
kita ini hanyalah insan biasa yg penuh dengan Dosa ..semua org mesti buat keslhan kn .
wlaupun sekecil zarah..ak mungkin dah bnyak kali buat kesilapan.. tak kira besar ataupun kecil..
tp ak masih tak nak perbaikinya . apa nk jdi dgn ak ni.. kecil2 menyusahkan orang dah besar tak nk mampus .
ok . ak cipta sendiri ayat ak diatas . mmg xde kena mengena dgn entri ni . tpi entah lah . .
sbenarnye,apa yg ak bebelkan di ? korang fhm ke ape yg ak mksudkn . konfem .
korang tak faham kan ? well , it ok klau korang tak faham . maybe ak pom xfham skit .
just a little ak tak fham . yg lain ak dah faham . sekian sudah dari ak ok.

kalau ak dpt idea yg bru . ak akn update balik oke . but ak tak jnji . sbb . start now .
i need to focus study 100% cause my mid year exam marks Down and decrease .. 
maybe aku kurang update blogger tersayg ok . sbb Mr.Facebook tlh ak berazam 
ak dh tak boleh bukak En.Facebook scara terang terangan .. ngee~ adkah anda fham?
i mean ak dh tak nk bukak En.Facebook melalui lappy or pc lah . nk bukak dgn Handphone aje .
sbb handphone tak boleh buat ak ketagih nk main En.Facebook dgn kdar msa yg agar lama . ak nak view 
En.Facebook kjp aje . tu pom lau ak ad feeling nk bukak . sbb sejak kbelkgan ni mood ak dh bertukar arah .
mksd ak . mood ak melayang memkirkn masa depan yg sngt cerah dan terang ..


i love the smell of bookstores,and all the unread books.


ak suka masuk kat kedai buku . sbb kegemaran ak lah suka msk dlm kedai buku . 
dpt baca and cari buku yg kita cari . tp . yg ak heran nape lah . hati ak ni .
masih belum terbuka nk melihat buku rujukan or buku latih tubi PMR . .
hanya Allah S.W.T shja yang tahu . yg ak thu . mencarut mana2 buku len . 
such as :-comic,majalah and more lah . . tak patutkan aku . yeah ! ak mmh otaku trhadp..
comic . if korang nk thu lah . . ak suke bca comic sbb i think it can make me feel free lah .
tak der stress-stress ni . . dpt tenang kn fkiran. . hope that . one day .
Allah S.W.T buka hati ak sebelum terlambat . *amin . 
i hope so . . oke . sekian sje lah dri ak . . sbb dh pnjng lebar entri ak . 
mak ak dh mula membebel dkt ak mintk ak pg bca buku . gtg . . 
Assalamualaikum & Goodbye peeps, gonna miss u all . . <3


P/S : harap mklum kalu2 ak ad taip salh or what .
 sbb language ak tak bape nk betul ok . . =)


thanks for visiting // Happiness



Disclaimer


welcome guyss , i'm ahya but also can call me iahling ♥ find me at my twitter @iAhling also can find me at instagram too ahyaadeeliah_ already 20+ this years baybeh!



« entries
« profile


Tagboard


[!] CLICK HERE [!]


Love Story



Masterminds


template/header : Beautiful Monster
basecodes : Aulia Septiya